Cowa Carservice

MG & Rover specialist

Veerbollen / Hydragas

 Het Hydragas veersysteem van de MG F vervangt de afzonderlijke veren en dempers van een normaal ophangsysteem. Het systeem bestaat uit vloeistof- en gas gevulde bollen, die zijn verbonden tussen de voor- en achterwielen. Iedere veerbol bevat een tweetal kamers.

De bovenste kamer is gevuld met stikstof, die voor de vering/demping zorgt. De onderste kamer is gevuld met vloeistof(Hydragas), die voor de rijhoogte zorgt. Een schokbreker wordt naast de bol geplaatst om excessief deinen tegen te gaan.

 

De belangrijkste verbetering ten opzichte van conventionele ophanging is dat de voor / achter verbinding ervoor zorgt dat het voertuig stijver is en minder rolt. Daarom is het mogelijk om een ​​sportieve ophanging te ontwerpen zonder in te leveren op comfort. 

Slijtage en comfortverlies

Na verloop van jaren verliest de bol aan stikstof. Dit komt doordat het membraan dat het gas vasthoudt gemaakt is van rubber. Dit rubber is poreus en na verloop van tijd zal het stikstof verdwijnen. Dit verdwijnt met ongeveer 5-7% per jaar.

Je kunt dit vergelijken met de binnenband van een fiets, die na verloop van tijd ook vanzelf leeg loopt. Dit resulteert in een keihard onderstel zonder veercomfort en zorgt voor een zeer onaangename rit.

 

Oplossing

De oplossing is om de kamer opnieuw te vullen met stikstof. Maar omdat dit een gesloten systeem is, is bijvullen niet mogelijk.

Bij Cowa hebben we diverse methodes ontwikkeld om de veerbollen opnieuw te voorzien van stikstof. Hieronder vind u meer informatie.

 

Lekkende veerbol

In sommige gevallen kan het voorkomen dat het onderste membraan lekt. Hierdoor zult u merken dat de auto aan één kant lager staat dan aan de andere kant. Bij een groter lek zult u ook vloeistof onder één van de wielen zien liggen.

De enige oplossing hiervoor is het vervangen van de lekkende bol. Wij adviseren u hier graag in.

 

Rijhoogte

Indien uw MG F te laag ligt, betekent dit niet altijd dat er een defect is aan het veersysteem. Soms is het noodzakelijk om het veersysteem met vloeistof bij te vullen om de auto weer op de originele rijhoogte terug te brengen (elke 2-3 jaar).

Dit kunnen wij voor u doen terwijl u wacht. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Refilled

Used

Oppompen

MG TF